Informatie voor werknemers

Terugkeren in werk nadat u bent uitgevallen wegens ziekte, een ongeval of een andere reden; dat is geen kwestie van zomaar de draad weer oppakken. Als gespecialiseerd onderdeel van Roessingh Concern begrijpen wij dat als geen ander.

Als u een werkgever heeft, kan de arbeidsdeskundige van Roessingh Arbeid bekijken of uw eigen functie nog passend is of dat deze op uw situatie kan worden afgestemd. Als uw eigen werk hierdoor nog behouden kan worden, kunnen wij u een programma aanbieden waarmee u de voor uw taak benodigde functies weer kunt trainen.

Kunt u niet meer terug in uw eigen functie, dan kunnen wij samen met u en uw werkgever bekijken of er binnen uw bedrijf of organisatie nog andere geschikte functies voorhanden zijn. Als dit niet het geval blijkt, dan ligt uw toekomst mogelijk in een andersoortige functie, bij een nieuwe werkgever. We spreken dan van een tweede spoortraject.

Als uit eerder onderzoek vaststaat dat een tweede spoortraject aan de orde is, dan kunnen wij – wanneer uw werkgever dit ondersteunt – u in dit proces begeleiden. Uitgaande van uw mogelijkheden brengen wij voor u in kaart wat uw nieuwe opties zijn. Zodra u hieruit een keuze hebt gemaakt werkt u met behulp van een gericht stappenplan naar uw nieuwe einddoel toe. Uw vaste contactpersoon zal u daarbij gedurende het gehele traject met raad en daad terzijde staan.

Deskundige medewerkers

Ons team bestaat uit professionals die ruime ervaring hebben op het gebied van arbeidsrevalidatie en re-integratie. Doordat wij deel uitmaken van het revalidatiecentrum, is er veel medisch specialistische kennis aanwezig voor de juiste diagnose en behandeling.

De klant staat centraal

Onze dienstverlening passen wij volledig aan op uw persoonlijke behoeften, wensen en doelstellingen. U krijgt bij ons de begeleiding en ondersteuning die het beste past bij uw eigen situatie. Wij helpen u graag, welke arbeidsvraag u ook heeft.

Duurzaam resultaat

Als u moet re-integreren, houdt onze dienstverlening niet op wanneer u een nieuwe werkplek heeft. Wij zetten ons er ook voor in dat uw werkplek goed wordt afgestemd op uw situatie en begeleiden u desgewenst tijdens het werkhervattingproces. Wij zijn pas tevreden als u een passende werkplek heeft gevonden waarin u zich voor langere tijd op uw plek voelt.

Roessingh Arbeid doet net dat beetje méér. En dat kan precies het verschil maken in het eindresultaat!