Begeleiding tweede spoor

Dreigt uw werknemer zijn werk te verliezen of is hij/zij ziek voor het eigen werk? Dan krijgt u als werkgever te maken met een re-integratietraject vanuit werk. U kijkt eerst met uw werknemer of u intern een oplossing kunt vinden om weer aan de slag te gaan, dit noemt men re-integratie eerste spoor.

Wanneer er geen oplossing gevonden kan worden tijdens het eerste spoor traject dan bent u als werkgever verplicht het tweede spoor van re-integratie te starten. U moet zich dan inspannen om voor de werknemer passend werk te vinden bij een andere werkgever. In veel gevallen schakelt de werkgever daarvoor een re-integratiebureau in om deze begeleiding vakkundig te verzorgen.

Roessingh Arbeid kan dit tweede spoor traject als erkend re-integratiebureau voor u verzorgen. Door de kleinschaligheid is er volop persoonlijke aandacht voor elke cliënt.

Fasen in het traject

Het re-integratietraject bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Intake & opstellen plan van aanpak
  • Coaching & begeleiding gedurende enkele maanden
  • Samen op zoek naar een passende werkplek (sollicitatietraining, CV opstellen)
  • Nazorg

Vanaf de start van het re-integratietraject heeft u, maar ook de werknemer, te maken met één adviseur, die fungeert als coach en vraagbaak. Samen werken wij dan aan het gemeenschappelijk doel: het vinden van een nieuwe passende werkplek.

Op dit product zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.